Tipgeefster in Chipsholzaak blijft bij haar verhaal

Advocatie 6 april 2011


De tipgeefster in de Chipsholzaak - zij schreef in 2007 een anonieme brief aan de Nieuwe Revu is vandaag in het openbaar gehoord door de rechtbank Utrecht. Zij stelde in die brief dat Westenberg en zijn oud-collegarechter Pieter Kalbfleisch in de tijd van het Chipshol proces bevriend waren en dat Kalbfleisch was op zijn beurt bevriend met een van de partijen, de broers Harry en Jan-Jonathan van Andel.

De vrouw bleef daar vandaag bij. In de tijd dat zij als griffier met Westenberg samenwerkte, kwam Kalbfleisch op een bepaald moment "opgewonden" de kamer binnen, op zoek naar Westenberg, zo verklaarde ze. Kalbfleisch had net een telefoontje gekregen van zijn vriend Van Andel, die had verteld dat een grote ruzie was ontstaan.

Later vroeg zij Kalbfleisch of hij Westenberg er nog over had gesproken. Hij bevestigde dat en zei dat hij Westenberg had gevraagd de zaak te doen, mocht het zover komen. Het ging om de zakelijke belangen van Van Andel. De naam Chipshol had de latere tipgeefster toen nog nooit gehoord.

Zowel Westenberg als Kalbfleisch hebben de onderlinge banden ontkend. Kalbfleisch noemde de anonieme tip tijdens zijn verhoor eind vorig jaar "kletskoek" en stelde dat hij de Chipsholzaken niet met Westenberg had besproken. De tipgeefster maakte zich in januari van dit jaar aan de rechtbank bekend, maar haar identiteit werd geheimgehouden. De rechter-commissaris had eerder op de ochtend besloten dat het verhoor in het openbaar zou plaatsvinden.


Meer informatie...

Connecties

 • Pieter Kalbfleisch

  Pieter Kalbfleisch

  Kalbfleisch is een als gevolg van de Chipsholaffaire in opspraak geraakte voormalige rechter.

  Lees verder »

 • Rechter Hans Westenberg

  Dossier Westenberg

  Behandelde de Chipshol zaak in opdracht van Pieter Kalbfeisch. Hij wordt verdacht van meineed

  Bezoek site »

 • Wijlen Harry van Andel

  Harry van Andel

  Voormalig zakenpartner van Chipshol, verkocht na ruzie en uitspraak Westenberg grond aan Schiphol

  Lees verder »

 • Jan Jonathan van Andel

  Jan Jonathan van Andel

  Broer en zaken partner van broer Harry. Studie vriend en dispuutsgenoot van Pieter Kalbfleisch

  Lees verder »