NMa-bestuurslid weg na Chipshol-klacht

Vastgoedmarkt 7 juli 2011


NMa-bestuurslid weg na Chipshol-klacht
07-07-2011 | Laatst gewijzigd: 07-07-2011

NMa-bestuurslid Jaap de Keijzer heeft om ‘persoonlijke overwegingen’ per 1 september ontslag aangevraagd. Zijn aankondiging komt bijna twee maanden nadat projectontwikkelaar Chipshol een klacht indiende bij de NMa over Schiphol. Dat maakte de mededingingsautoriteit dinsdag bekend.

Chipshol wees daarin op het feit dat De Keijzer afkomstig was van het advocatenkantoor De Brauw, dat de luchthaven vertegenwoordigde. De ontwikkelaar wilde van de NMa weten of De Keijzer, die zich volgens het bedrijf bezighield met fusie- en overnamekwesties, Schiphol ooit heeft geadviseerd in mededingingskwesties. De NMa noch De Keijzer doen echter nadere mededelingen over zijn vertrek.

Tegen Het Financieele Dagblad zei De Keijzer evenwel dat hij niet ziek is en dat familieomstandigheden evenmin een rol spelen. Eerder stuurde de NMa zijn voorzitter Pieter Kalbfleisch met verlof nadat uit een getuigenverklaring was gebleken dat hij als rechter samen had gespannen met oud-rechter Hans Westenberg om de rechtszaak van Chipshol destijds te beïnvloeden. Tegen Westenberg loopt een onderzoek van het Openbaar Ministerie naar ambtelijke corruptie en meineed, tegen Kalbfleisch naar meineed. Chipshol is al decennia verwikkeld in allerlei procedures in de strijd om de ontwikkeling van grond rond Schiphol.


Connecties

 • Pieter Kalbfleisch

  Pieter Kalbfleisch

  Kalbfleisch is een als gevolg van de Chipsholaffaire in opspraak geraakte voormalige rechter.

  Lees verder »

 • Rechter Hans Westenberg

  Dossier Westenberg

  Behandelde de Chipshol zaak in opdracht van Pieter Kalbfeisch. Hij wordt verdacht van meineed

  Bezoek site »

 • Wijlen Harry van Andel

  Harry van Andel

  Voormalig zakenpartner van Chipshol, verkocht na ruzie en uitspraak Westenberg grond aan Schiphol

  Lees verder »

 • Jan Jonathan van Andel

  Jan Jonathan van Andel

  Broer en zaken partner van broer Harry. Studie vriend en dispuutsgenoot van Pieter Kalbfleisch

  Lees verder »