Justitie-topman Demmink gehoord over rechterswissel Chipshol

Schipholwanbeleid.nl 4 augustus 2011

04-08-2011 - Gebiedsontwikkelaar Chipshol mag secretaris generaal Demmink (ministerie van Justitie) horen over de Haarlemse rechterswissel. Begin 2005 veroordeelden drie rechters Schiphol wegens een onterecht bouwverbod tot het betalen van schadevergoeding aan Chipshol. Vlak voor het bepalen van het schadebedrag werden zij eind 2006 vervangen. Tijdens getuigenverhoren in juni legden diverse rechters onder wie toenmalig president Bakker tegenstrijdige verklaringen af over de rechterswissel. Chipshol wil daarom aanvullend zeven getuigen horen. Volgens de rechter commissaris is er ‘toereikende grond’ om dit verzoek te honoreren.

Van secretaris generaal Demmink wil Chipshol o.a. weten of in zijn contacten met de toenmalige president van de rechtbank Haarlem, mr. Frits Bakker, de rechterswissel aan de orde is geweest. Kort na die wissel werd bekend dat Bakker benoemd zou worden tot president bij de Rechtbank Den Haag. Bezwaren van de landsadvocaat tegen het onder ede horen van Demmink zijn door de rechter commissaris terzijde geschoven.

Dat geldt eveneens voor bezwaren van de landsadvocaat tegen het horen van de Haarlemse rechter mr. J. Udo de Haes. Deze vice-president gaf tijdens een informeel contact met een advocate blijk van ernstige vooringenomenheid jegens Chipshol. Udo de Haes zei tegen haar niet te hopen dat zij bij de Rechtbank Haarlem een zaak voor de familie Poot/Chipshol zou bepleiten. Hij wist toen niet dat zij voor een relatie van Chipshol optrad.

Volgens directeur Peter Poot van Chipshol was er ten tijde van de rechterswissel en ook al in de daar aan voorafgaande jaren sprake van een oplopende controverse tussen zijn bedrijf en de Rechtbank Haarlem: “We hebben een waslijst aan incidenten met de rechterswissel als absoluut dieptepunt. Tijdens onze verhoren in juni kwamen er opnieuw vreemde zaken aan het licht. Ook spreekt men elkaar nota bene binnen de eigen rechtbank op belangrijke punten tegen.”

Naar verwachting vinden de nu door de rechter commissaris toegestane verhoren eind september plaats. Daarbij gaat het behalve om Justitie-topman Demmink en rechter Udo de Haes ook om twee griffiers.

34 reacties op dit artikel


Van harte gefeliciteerd familie Poot !! En let op uzelf want de macht van deze misdadige Demmink is groot en hij heeft geen last van een geweten . Ik hoop zo dat die man word opgesloten in een vochtige kerker en na zijn dood terecht komt in de hel in de hoek waar de walm en de stank het ergste is ! Maar schenk uzelf vanavond een karaktervolle wijn in en ik breng een toost uit op een , voor u , bevredigende afloop van deze tergende kwestie!! Vanuit de Haarlemmermeer : Santé !

- door Peter op vrijdag 5 augustus om 16:54

Geachte familie Poot, GEFELICITEERD!!! Dit is de doorbraak.Hier in Brabant heb ik u boek"liggen" bij justitie ! Hier valt het niet meer te ontkennen, voor mij zelf voelde het goed om hun gezichten te zien. Mijn familie, en vooral mijn kleinkind zijn weer een stuk veiliger, Dank zij u. God is met ons. Met vriendelijke groet Cornelia van den Broek

- door Cornelia van den Broek op vrijdag 5 augustus om 13:45

Gijs reageerde gisteren al met een verwijzing naar het Koningshuis. Wordt dit een tweede Meerenberg affaire? Gaat machtswellust zo ver, dat na blokkering van formele middelen, chantage wordt toegepast om zaken te manipuleren? Hopelijk zal de zaak uiteindelijk duidelijkheid bieden. Koningen van de Volharding is de geuzentitel voor de heren Poot.

- door gijs_twee op vrijdag 5 augustus om 10:49

Van harte gefeliciteerd met deze doorbraak!! Dat er nu eindelijk, na al die jaren van corruptie in en tegenwerking van de rechterlijke macht, een doorbraak gaat komen. Ik ben benieuwd of die ranzige Joris ook echt onder ede gehoord gaat worden. U kent intussen de reputatie en macht van deze pedofiele SG.

- door Leo Markesteijn op vrijdag 5 augustus om 09:43

Op naar gerechtigheid succes fam poot . maar wat ik hier lees waarom komt nie mand uit de politiek in actie ,volgens mij hebben alle leden van de kamer de eed af gelegd niks naar buiten te mogen brengen wat de staat in discrediet kan brengen .daarom hebben ze ook de regeling dat ze zaken voor 75 jaar of voor altijd in de doofpot kunnen stoppen zolang dit politieksysteem bestaat zulllen de lakeien van bea v amsberg er alles aan doen dit zo te houden . ook moraal ridder teeven die als hij in de kamer zou zitten aan de kaak zou stellen hoor je nergens meer over denk maar aan de vaatstra zaak politiek is een groot vies spel .Maar als het mis gaat wordt de verantwoording bij de burgers gelegd die het gelag van onkunde en bedrog moeten betalen .het is te hopen dat ambtenaren politicie als ze blunders maken eens persoonlijk afgerekend zouden worden en niet weg gepromoveerd naar weer een beterbaantje of een rianten oprotpremie.

- door wally groesbeek op vrijdag 5 augustus om 09:37

Hopelijk komt er nu snel licht in de tunnel en krijgen Jan en Peter Poot hun zeer verdiende gelijk!De bestrijders van deze zeer gewaardeerde,voor hun/het recht strijdende familie zullen diep door het stof moeten.Is het immers niet verbazingwekkend dat steeds blijkt dat zij het werkelijke recht aan hun kant hebben!? Ook ieder die hen openlijk steunde verdient volledig gerehabiliteerd te worden!! ALLE LOF VOOR HUN STRIJD TEGEN DE MOLOCH!!

- door Joost de Kok op vrijdag 5 augustus om 09:24

Mensen, mensen, wordt er nu eindelijk iemand wakker of slaapt men nog? Wat is het toch een zooitje (de recherteljke macht). Jullie zijn al jaren bezig met gerechtichheid! Bestaat dit noch? In wat voor land leven we eigenlijk? Ik denk dat ik naar Griekenland verhuis. Daar krijg ik supsidie van Belgie en kan rustig doorleven. Zonder bepaalde rechters uit Nederland die hun salaris, ontvangen van onze belasting ontvangers. SCHANDE! In de oorlog zei men houzee, Nu zeg ik HOU VOL. Met de meeste respect, Peter Rietkerk, Tuitjenhorn.

- door Peter Rietkerk op vrijdag 5 augustus om 01:23

Goed te vernemen dat er stappen-gezet-gaan-wor-den... eerst maar eens zien. Verder sluit ik mij aan bij de waarschuwing van drs.B.O.Nbini 15.10u. Hoe meer de ratten in het nauw komen hoe s-linkser de streken...

- door Hans Stoop op vrijdag 5 augustus om 01:19

Hopelijk krijgt deze zaak net zo veel media aandacht als het Wilders proces en worden de misstanden bij de rechtelijke macht verder ontrafeld.

- door Sofos op vrijdag 5 augustus om 00:43

Dit is heel goed nieuws! Een ommekeer is zichtbaar, langzaam maar zeker. De leugens en vuile spelletjes zijn niet langer vol te houden, want aan het Licht van de ontmaskering ontkomt niets en niemand... Het ga u goed en wees sterk.

- door op donderdag 4 augustus om 23:20

Terecht, maar gerechtigheid?? Dat moet nog blijken. Hou je POOT stijf!

- door fvandaal op donderdag 4 augustus om 21:28

Demmink kan alleen overleven door chantage van het koningshuis met de perverse activiteiten van een van haar leden. Eens wordt het donkerbruine boek geopend en zal D. velen in zijn val meeslepen.

- door gijs op donderdag 4 augustus om 21:02

Kabinetsleden en parlementsleden elk wegens meineed aangegeven door een politieke partij, wegens verwaarlozing van hun edige plichten inzake artikel 20 Grondwet. Zie onze website. Ja beste lezers, zij laten ons in de steek en vieren een vakantiereces langer dan de schoolvakanties. Zij doen niet wat zij kunnen tegen het dodelijke kernwapenarsenalengevaar dat ons voortdurend bedreigt en elk moment ons leven in een hel kan veranderen.

- door www,LOTto,KG op donderdag 4 augustus om 20:45

Het is zo jammer dat die rechtszaken zo t e r g e n d l a n g z a a m verlopen. Met een beetje wil ben je een generatie of nog verder. Er moeten maar eens een paar justiti�«len goed op hun gezicht gaan. Wie kan je tegenwoordig nog vertrouwen?? Notarissen hebben de laatste tijd ook al een paar flinke veren laten vallen, er is er hier een met ogenblikkelijk ingang op non aktief gezet, en dat zijn dan mensen waaraan je soms je hele hebben en houden moet blootstellen. En ze verdienen kapitalen. Je wordt er kotsmisselijk van zoals dit soort akademici akteren.

- door Woudstra op donderdag 4 augustus om 19:21

Langzamerhand gaan we richting VERDWENEN of HAND AAN ZICHZELF GESLAGEN.Dit is werkelijk het allergrootste schandaal aller tijden van Nederland.Zal Nederland ook in het (verre) buitenland een onvergetelijke wanklank bezorgen die nog generaties blijft "hangen". Heel veel successsssss !!!

- door Henk T op donderdag 4 augustus om 19:04

Goed nieuws. Een klein stapje onderweg naar een grote ontknoping.

- door simonvangroningen op donderdag 4 augustus om 18:53

De "heren" dachten natuurlijk "We zullen een Pootje lichten""Jammer voor ze dat ze nu zelf voor schut staan. Wat is zo iemand nog zonder aanzien? Sterkte Heren Poot

- door Martin Dorr op donderdag 4 augustus om 17:09

Laten we hopen dat het spel ten einde loopt. Als hier veel burgers op af komen ben ik toch benieuwd of nu ook razzia's gehouden worden zoals eerder dit jaar bij de Haagse rechtbank. Sindsdien heb ik een idee van hoe het er in de Tweede Wereldoorlog aan toe moet zijn gegaan met de joden. http://www.oranjetrix.nl/jorisprudentie

- door Oranje Trix op donderdag 4 augustus om 17:08

Heren Poot, wat een geweldig nieuws!! Wij volgen uw zaak tegen de door en door corrupte top van de Nederlandse rechterlijke macht op de voet. Ook Minister van Justitie Opstelten houdt onverklaarbaar net als zijn voorgangers deze lieden de hand boven het hoofd? Riekt naar chantage? Het is aan de Nederlanderse burgers niet uit te leggen! Deze keiharde noot zal door jullie worden gekraakt. En kraken zal die! Heel Nederland zal binnen enkele maanden op z'n grondvesten gaan schudden. Nog even volhouden!! Het is nu een kwestie van doorpakken. Wij duimen allemaal voor u en hebben onnoemelijk ontzag voor uw grote moed en vastberadenheid. VEEL SUCCES in de eindfase in uw zaak.

- door Fam. de Bruin op donderdag 4 augustus om 16:50

Men mag hopen dat deze Demmink zich uiteindelijk zal moeten verantwoorden voor zijn daden. Wat een gore beerput! Waar blijft de Kamer. Waar blijft Wilders? Waarom doen de mensen die er wat aan kunnen doen hun b.. niet open?

- door Willem van Velzen op donderdag 4 augustus om 16:08

Mooi succesje! Ben benieuwd of overschrijding van deze drempel een weg biedt naar - een zekere - opheldering van die tenminste opmerkelijke wissel.

- door bekend bij de redactie op donderdag 4 augustus om 15:57

Geweldig nieuws! Weer een klein stapje om de SG te nagelen! Ik bewonder u om uw doorzettingsvermogen om het recht te doen zegevieren!

- door bekend bij de redactie op donderdag 4 augustus om 15:54

Ik volg uw berichten regelmatig en het komt me voor dat er een "doorbraak" optreedt. Veel succes met het vervolg.

- door bekend bij de redactie op donderdag 4 augustus om 15:53

Uitstekend nieuws, u nadert de kern. Ik zag trouwens wel dat Demmink de pensioengerechtigde leeftijd ras nadert, hopelijk kan hij zich als "ex"ambtenaar dan niet weer achter andere wetten verschuilen etc. Heel veel succes.

- door bekend bij de redactie op donderdag 4 augustus om 15:53

Gefeliciteerd, goede zaak! Want de heer Demmink, als hoogste ambtenaar om het recht te dienen, kan toch geen bezwaar hebben tegen het vertellen van de waarheid!

- door l.d.broersma op donderdag 4 augustus om 15:49

Proficiat..de aanhouder wint..eerlijkheid en gerechtigheid, daar geloof ik ook in.

- door klaske op donderdag 4 augustus om 15:35

Kabinetsleden en parlementsleden elk wegens meineed aangegeven door een politieke partij, wegens verwaarlozing van hun edige plichten inzake artikel 20 Grondwet. Zie onze website. Ja beste lezers, zij laten ons in de steek en vieren een vakantiereces langer dan de schoolvakanties. Zij doen niet wat zij kunnen tegen het dodelijke kernwapenarsenalengevaar dat ons voortdurend bedreigt en elk moment ons leven in een hel kan veranderen.

- door www,LOTto,KG op donderdag 4 augustus om 15:32

Weer een stap in de goede richting. Gefeliciteerd hiermee. Voor uw volharding heb ik veel waardering. We moeten blijven tornen aan de deksel van de beerput bij justitie!

- door Olav Meijer op donderdag 4 augustus om 15:30

De onderste steen moet en zal boven komen. Heren Poot succes !

- door Peter Vrijdag op donderdag 4 augustus om 15:10

Wij hopen van harte dat U nu niet onder de tram in s'Gravenhage terecht gaat komen. Meneertje Demmink zal zijn hele ter beschikking staand repertoire uit de kast halen. Als hij tenminste zelf al niet helemaal onpasselijk wordt van de vieze walm die om zijn persoon heen hangt. VEEL SUCCES! EN !! KIJK UIT MET OVERSTEKEN.

- door Drs. B.O.Nbini op donderdag 4 augustus om 15:10

Het is nu zaak alles en iedereen rond Demmink in de aanloop naar de verhoren nauwgezet in de gaten te houden. De beerput staat op een kier en de stank is niet te harden. Succes

- door Eduard op donderdag 4 augustus om 15:06

Eindelijk zuiverheid bij Justitie. De meest onkostenmakende ambtenaar van Nederland en van Justitie moet maar eens hangen. Het heeft lang genoeg geduurd. Gerechtigheid loont toch nog, ook voor een rechter.

- door Jan S. op donderdag 4 augustus om 14:48

Heel veel sterkte!! Zal het recht toch zijn loop krijgen?

- door Tim op donderdag 4 augustus om 14:43

Goed nieuws, eindelijk moet de hoogste baas SG J Demmink zich ook verantwoorden in deze zaak. Wellicht het begin van het einde van de criminele top binnen de rechterlijke macht? laten we het hopen. Kennelijk zitten er ook nog eerlijke mensen binnen Justitie, gezien de honorering door de Rechter Commissaris die het verzoek van de landsadvocaat naar de prullenbak dirigeerde. Maar anderzijds ben ik er ook van overtuigd dat de rechterlijke macht er alles aan zal doen om SG Demmink niet te hoeven laten getuigen onder ede!! Maar ja wat betekent voor die man "onder ede", hij zal erop los liegen omwille van zijn "vrindenkring" .

- door Cyriel Schenk op donderdag 4 augustus om 14:34


Connecties

 • Pieter Kalbfleisch

  Pieter Kalbfleisch

  Kalbfleisch is een als gevolg van de Chipsholaffaire in opspraak geraakte voormalige rechter.

  Lees verder »

 • Rechter Hans Westenberg

  Dossier Westenberg

  Behandelde de Chipshol zaak in opdracht van Pieter Kalbfeisch. Hij wordt verdacht van meineed

  Bezoek site »

 • Wijlen Harry van Andel

  Harry van Andel

  Voormalig zakenpartner van Chipshol, verkocht na ruzie en uitspraak Westenberg grond aan Schiphol

  Lees verder »

 • Jan Jonathan van Andel

  Jan Jonathan van Andel

  Broer en zaken partner van broer Harry. Studie vriend en dispuutsgenoot van Pieter Kalbfleisch

  Lees verder »